Olen suunnitellut blogin aloittamista siitä asti, kun sain ensimmäiset R:n lapaset valmiiksi. Paljon muutakin olen sen jälkeen ehtinyt tehdä, ensimmäiset lapaset on jo aika nuhraantuneet, mutta tässä siis R:n lapaset 2.

1851592.jpg

Ohje on Suuresta Käsityölehdestä 6 - 7 2008. Lankana Isoveljeä ja Nallea. Peukalossa oioin.

Mieleisien ja onnistuneiden mallien tallentaminen olisi pitänyt siis aloittaa jo aikaa sitten. Tietotekniset taidot on aika vähäiset, jospa nekin tässä karttuisivat.

Minä neulon ja kudon. Neulon, koska minulla on kielimiliisin taustaa, kudon, koska murretaustani määrää niin. Ja nautin juuri neulomisesta, valmiit kappaleet voivat oikein hyvin odottaa viimeistelyä vaikka parikin vuotta. Jostain syystä inhoan kappaleiden yhteen ompelemista, päättelyä, höyryttämistä yms. Vilhon ja Nipan ollessa pienempiä yritin innostaa heitä opettelemaan viimeistelytaitoja. Eivät innostuneet.

Parhaillaan kudon kaulaliinaa reumalangasta. Sopiva työ kirjan lukemisen ajaksi. Nipalle pitäisi aloittaa keltainen huppari, Valinnaisaineet -blogista löydettyä Central Park Hoodieta soveltaen. Aika usein joutuu soveltamaan, pituutta ja leveyttä on enemmän kuin tarpeeksi. Nipan pipa on sellainen lippistyyppinen ratkaisu, joka on tullut aloitettua ja purettua, aloitettua ja purettua... kaipas ymmärrät idean.

Tänään voisin paheksua isiä, jotka tuovat uimahallin kuntoaltaalle uimataidottomat lapsensa opettelemaan uimahyppyjä altaan reunalta. Muuten oikein reipasta toimintaa, mutta kun allashuoneen ovessa lukee EI LAPSIA KUNTOALTAALLE ja altaan reunalla on monta isoa kylttiä, joissa hyppääjän kuva ja päällä iso punainen raksi. Sen ymmärrän että lukutaidottomia, mutta että vielä sokeitakin!