mutta kuvaa ei vielä ole. Ihan peruskaulaliina kaksi oikein, kaksi nurin reumalangasta 2,5 puikoilla. Lanka on sen verran ohutta että valmis neule muodostaa nätisti tiiviin pinnan.

Tänään kävelin juuri Stockmannin pääoven edestä kun kännykkään tuli viesti kyseisin kaupan kirjaosastolta, että uusi VK on ilmestynyt. Hetken pähkäilin, mikä ihmeen VK mutta sehän on tietysti Vogue Knittingin uusi nimi. Neulotut rannerenkaat, hmmm, mutta ihan himottaviakin malleja.

Viikonloppuna oli Hailuodon siikamarkkinat. Rakastan Hailuotoa, olen jo katsonut mökinkin, johon muutan ensi tilassa enkä hermostunut edes jonottaessani muiden markkinakävijöiden kanssa lautalle. Kolme lauttaa ehti lähteä ennen kuin pääsimme kyytiin, mutta minä vain kerin lankaa tyynesti. Hailuodossahan kannattaa käydä Marjaniemessä olevassa kahvilassa,  muistaakseni Puikkari nimeltään, ihailemassa paikallisten käden taitajien töitä. Ostatin tällä kertaa luonnnonväreillä värjättyjä lankoja ja vielä hienon tervatun pärekopankin arvolangoilleni. Kun vaan keksisin, mitä kuumista aalloista kärsivä ylipainoinen ihminen voisi itselleen paksusta villasta neuloa! Langoistakin kuvat myöhemmin.

SKV etenee nopsaan. En ole ennen neulonut lyhennettyjä kerroksia, mutta hyvin menee. Joka kerros täytyy vain merkitä muistiin, ja minähän mieluummin vetelisin silmämääräisesti ja aina vähän soveltaen.

Nipan pipalle taitaa käydä huonosti. Se siirtynee lähiaikoina purettavien koriin.

Lisäsin laskurin.