ja uvulahan tarkoittaa pehmeää kitalakea. Auh! Kävin viime keskiviikkona nielurisaleikkauksessa ja luulin ensin, että eipä hätiä. Vaan kun lääkehumala hellitti, niin jopa ymmärsin, miksi kivusta varoiteltiin. Parasta on vetää nappia naamaan niin ettei maalliset paljon heilauta. Onneksi minulla oli ihan personal nurse kuuden päivän ajan, mursupojatkin saivat hyvää hoitoa.

Siksaksukat valmistuivat

Mitenhän tuo yläreuna kannattaisi tehdä? Päättelin ensin oikein-nurin hyvin löysästi, siitä huolimatta tuli liian kireä sukansuu. Lisäsin seuraavaksi joka toisella silmukalla yhden ja sitten päättelin löyhästi. Muuten hyvä, mutta täytyy laittaa kumilanka pitämään väljyyttä kasassa.

Nyt työn alla on valkoinen kukkapipo. Voiko talvipäähineessä olla kukkia koristeena?

Ostin vanhojen päivä -pukuun pari morsiuspukukaavaa. Siitä tullee olkaimeton ja helma levenee kartiomaisesti, käsivarsia peittämään pitsiset irtohihat. Taakse pitäisi abin mielestä tulla korsettinyöritys.  Jos rintaosaan tulee koristelua (tekisi mieli kokeilla jonkinlaista laskostelua), niin helma on yksinkertainen. Tai päin vastoin, helmaa vartenhan ostin hattutylliä. Ostin jo kirpparilta keltaisen verhokankaan sovituspukua varten, sieltä löytynee myös joku tylli- tai muu hörsöverho alushameeksi.

Periaatteessa olisi ihanaa vain neuloa ja katsella tallennuksia. Tehokkaampi kipulääke (eli se ainoa tehoava) vaan vie tajun kankaalle vähän päästä. Unissani sitten kellahdan selälleni ja alan oitis kuorsata niin, että itsekin herään mylvintään. Elän siinä ihanassa ajatuksessa, että parin viikon kuluttua kaikki aikaisemmat kurkkukivut ja -vaivat ovat historiaa.