lähti eilen mukaani kirjastosta (parin Akuninin dekkarin, joita nyt innostuin pitkän vierastamisen jälkeen lukemaan ja Parkkisen aina virkistävän Karhukirjeitä-kirjan  lisäksi). Ei lainkaan niin tylsä kuin tämä Friday night knitting club, jonka väkisin luin viime vuonna. Jos kirjaa mainostetaan neulehullun rakkaimpana tavarana, kyllä siinä mielestäni pitäisi olla vähän neulontaakin eikä vain ylimalkaisia heittoja "hyllyssä oli ihania lankoja ja hän heittäytyi innokkaasti neulomaan". Siis mitä lankoja? Minkävärisiä, mitä laatua ja vahvuutta, millaisilla puikoilla, millaista neuletta, onko kuvioita vai pintaneuletta...

Käsityölehtien suhteen elän vaiheessa. Uusinta Modaa en enää ostanut, en edes asian harrastuksesta. En jaksa enää näitä vuodesta, vuosikymmenestä toiseen toistuvia pitsineulepuseroita, joissa vain värit vähän vaihtuvat. Ompeluohjeet ovat nykyään aivan älyttömiä, kuka tarvitsee kymmeniä samantyyppisiä kotelomekkoja, joita ei voi edes muokata 180-senttiselle, kun sisäänotot tehdään kaarrokkeilla, ja lyhythihaisia pikkujakkuja samaan tyyliin? Toisaalta olen kyllä vallan ihastunut saksalaiseen Stricktrendiin, josta parhaillaan nyhrään mariinineuletta. Siinä on useampikin malli, joissa on tekijälle haastetta (ei vähiten 27 vuotta sitten luetun lyhyen saksan vuoksi) ja samalla kuitenkin ihan normaalikäyttöön sopivaa tyyliä. Minullahan on viimekesäiset Prisman puuvillasekoitteet, Anttilan keltainen ja Citymarketin valkea puuvillasekoite odottamassa. (Kas, en juurikaan osta lankoja erikoisliikkeistä.)

Katrin kokemus Patrones-lehdestä oli aikas huono, malli ei vastannut kaavoja ja kaavanosat eivät sopineet yhteen. Harmi, juuri tuli Fiesta-numero, jossa on aika ihania malleja. No, yleensäkään en saa kappaleita osumaan ihan kohdalleen, joten nythän ne voisivat kääntäen vaikka napsahtaakin kohdakkain. Suuresta käsityölehdestä en tohdi mainita mitään, neulemaailmassa tuntuu vallitsevan kiihkeä suhtautuminen uuteen päätoimittajaan. Ehkä kuitenkaan kaikki eivät halua pukeutua karnevaaliasuihin tai virttyneistä t-paidoista tuunattuihin ilta-asuihin (ei saumoja! ei konepesua!).