A, reipas kolmikymppinen työkaverini, oli taannoin marsunvahtina työreisuni ajan. Yhtä höpsönä elukoihin kuin minäkin, joten tein hänelle kiitokseksi kissalapaset

Tarkoituksella eriväriset, harvoinhan kaksi kissaa samanvärisiä ovat.

Muuten olen pakertanut tweed-villatakkini parissa. Taas meni uusiksi useampi osa, vaikka tällä kertaa jopa tein mallitilkun ja laskeskelin kokoa etukäteen. Tänään saattaa olla kappaleiden yhteenompelu ohjelmassa. Seuraavaksi siirryn ruskeasta Nallesta syntyvään palmikkopuseroon, kovilla pakkasilla olisi tarvetta ratsastusneuleelle. Sen jälkeen ehkä aloitan pitkän mekon fair isle -neuleena, sellaisen langanloppujen hävitystyön. Ompelukoneellakin olisi töitä odottamassa, ensimmäiseksi muutama t-paita ja tietysti talven suurin työ: vanhojen puku.

Tiskirätti bambusekoitteesta on ihan ok. Pyyhkii siinä missä tavallinenkin ja kuivuu ihan suht nopeasti. Ehkä teen toisenkin, mutta vain koska lankaa jäi.

Oulussa on edelleen lunta ja pakkasta. Piti lähteä isänpäivän viettoon vaarin luo, mutta ekan kerran tuo varoitteli huonolla kelillä ajamisesta. Tähän asti me olemme pitäneet itsejämme ja toisiamme mitään pelkäämättöminä kuskeina. Noh, johtaja T morsiamineen lupasi poiketa vaakulla. Ostin isälle jo pari viikkoa sitten hienon orkidean, mutta vien kun on kunnon ajokelit. Samalla voisin käydä katsomassa H:n teatterissa Niskavuorta, vaikken juuri Ritva Oksasesta niin järjettömästi pidäkään. 

Sen sijaan pidän Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjasta kovastikin! Uudesta lähikirjastosta olen löytänyt nyt jo kolmannen osan järjestyksessä: Tulen ja jään kevät. Hyvä kirjoittaja, taitavaa kielenkäyttöä, tavallisen vähäosaisen ihmisen elämänpiiriä ja toinen maailmansota. Kannattaa lukea!