Ostin talvella Kontista muutamalla eurolla arviolta 80-lukulaista puuvillasekoitelankaa, muuten aivan ihanaa, mutta beigeä! Siinäpä väri, joka minulle ei vain sovi, yäh. Näin sitten keväämmällä jossain ei-suomalaisessa käsityölehdessä nätin neuleen, rinnuksilla kolmionmuotoinen pitsikuvio ja hihat kokonaan samaa pitsiä. Tässä minun versioni

Eikä siinä mitään, onhan beige tyylikäs väri, jos se vain sopisi. No, värjäsin tämän saman tien Nitorilla turkoosiksi, vaikka arvasin alkuperäisen värin kuultavan läpi

No, mitäs tästä sanoisi... Minun turkoosini on kirkkaampi, mutta ei tuo ihan ällöttävä ole, vähän outo vain. Surkean pienen mallinuken päällä tässä on ihan 80-luvun istuvuuskin, minun päälläni se kyllä on hyvinkin pintaa nuoleva. Joo, oikeastaan ihan kiva. Ehkä värjään sen vielä toisenkin kerran, josko väri sitten syvenisi tarpeeksi.

Asiasta toiseen, kesä on tullut. Kesä, rakkaani! Oikeasti rakastan kesää ihan yhtä paljon kuin läheisiäni, karvakorvalaumaa, työtäni ja mitähän minä en rakastaisikaan näin ihanana kevätkesän iltana. Täällä pohjoisessa kesä antaa odottaa itseään niin paljon kauemmin, ja kun muualla maassa hehkutellaan jo hellettä, Oulun kohdalla sääkartoissakin näkyy ihme pilvi- ja kylmän ilman rintama. Tänään avoimesta auton ikkunasta tulvahteli vähän päästä tuomen ja leikatun nurmikon tuoksua ja perjantaiaamuna pääskyset kirskuivat töihin päästyä.

Kävin tänään ortopedisessä manuaalisessa terapiassa. Työterveyden tarjoama fysioterapeutti kirjaimellisesti levitti kätensä selkä- ja olkavaivojeni edessä ja totesi, ettei osaa neuvoa minkäänlaista apua (!!!) ja työterveyslääkäri on päättänyt pistää kortisonia niin kauan, että olka paranee. OMT-henkilö oli vahvasti sitä mieltä, että olkapää on jo "jäätynyt" ja siihen ei kuulemma ole muuta apua kuin odottaa, onneksi sentään on luvassa itsestään parantuminenkin parin vuoden kuluessa. Helvata. Minulla on jo sarkoidoosi-laukku, tänään ostin jäätynyt olkapää -mp4:sen. Voisin myös hankkia ihottuma suussa -kengät ja ihottuma niskassa -haudutuspadan. Tietysti pitää muistaa, että on olemassa oikeitakin sairauksia, mutta joskus vaan kyrsii olla niin hedelmällistä alustaa kaikille näille "ei tiedä, mikä tämän aiheuttaa eikä tähän oikein mitään hoitoakaan" -vaivoille.