Loma ei ole ihan täysillä vastannut odotuksia, mutta eikös ne yleensä olekin ylimitoitetut? Lämmntä sentään on piisannut ja aurinkoa auringonottoon, Varsinaisesta suursiivouksesta ei voi vielä puhua, mutta kaappeja ja kirjahyllyn olen raivannut, kirjahyllystä lähti kaksi isoa Ikea-kassillista kirjoja, ja nyt pitäisi enää keksiä, mitä niillä teen? Ehkä kuitenkin vien ne Konttiin, osa on ihan uusiakin. Vielä olisi siivottavaa, ommella en ole ehtinyt tai viitsinyt ja neulominenkin on ollut vähäistä.

Hämeenlinnasta palatessani kävin sentään  Iittalassa naivistien näyttelyssä (www.naivistitiittalassa.fi/). Näyttelykin oli tutun ja turvallisen kiva, mutta parasta oli asiakaspalvelu! Kas kun menin etuajassa, minkä huomasin vasta ovea tempoessani. En aikonut jäädä odottelemaan, pitkä ajomatka kun oli edessä, mutta kaivoin sentään kameran esille. Meillä kun on työkaverin kanssa pedagoginen projekti Marsun ja Mursun matkoista Suomessa, ja asettelin pehmomarsun ja -mursun portaille ottaakseni kuvan epäonnisesta näyttelyyn menosta. Silloin ovi aukesi ja overaosta kurkki naishenkilö, joka toivotteli kovasti tervetulleeksi, jos ei hänen siivoamisensa häiritsisi. Ehdin sitten pölöttää m. & m.-jutunkin ja sain vielä luvan: "heitä voi ihan vapaasti kuvata sisätiloissakin". Kiersin siis näyttelyn ihan yksinäni ja lähteissä ystävällinen rouva vielä huikkasi turvalliset ajomatkat.

Tympäännyin työterveyden välinpitämättömään linjaan ja kävin Mehiläisessä olka- ja selkävaivojeni takia. 25 minuuttia, jossa ajassa lääkäri diagnosoi jäätyneen olkapään, jolle enää ei voi tehdä mitään, mutta toisella puolella alkavalle on kyllä kuulemma konstit, selän nikamien madaltumat ja sen aiheuttamat kivut ja kivuliaat lihasjännitykset, piikitti selkään kortisonia ja puudutetta, ihmetteli miksen ole hakenut kuntoutukseen ja käski ottaa joulukuussa yhteyttä, jolloin kirjoitetaan hakupaperit. Lisäksi hän ehti olla ystävllinen ja selkeäsanainen. 95 euroa se maksoi, mutta toisaalta olen joutunut hyppäämään työterveydessä monen monta kertaa kesken päivän tänäkin keväänä, eikä tällaisiin ei suoraan työstä aiheutuneisiin käynteihin saa käyttää työaikaa eli aika monta tuntia tuntilistani on miinuksella.

Sunnuntai-iltana olin Rotuaari-piknikissä kuuntelemassa Bo Kaspers Orkesteria, huomenna on luvassa marsuilta erään kasvattajan luona ja torstaina olisi tarkoitus pyrähtää Luulajaan. Että onhan tässä menojakin sentään eikä pelkkää kotona kökkimistä.