vai mistä johtuu helvetillinen päänsärky, johon heräsin tänään. Ei auta tavan särkylääkkeet, ei migreenilääke, ei edes nukkuminen. Grrr. Toisaalta, nyt ei kyllä tule mieleen vaipua sunnuntaiangstiin.

Loman alkaessa Oulussa oli sen verran loskaa teillä, etten uskaltanut lähteä Sulon kanssa kahdestaan taiteilemaan huonoilla kesärenkailla etelän suuntaan. Ehkä eniten pelotti Ladan hyytyminen metsätaipaleelle, vaikka hellu olikin sitä mieltä että sitten vain taksilla kohti lähintä hotellia. Luottokuski kuitenkin tuli kyytimään, Sulo häkissään takapenkillä rouskutteli pellettejään ja porkkanaa reippaasti koko matkan ja osoittautui mitä parhaimmaksi matkalaiseksi. Ei tarvinnut edes käyttää pissalla ulkona.

Hämeenlinnassa kävin Wetteroffilla ja ostin Silvilla-nimistä silkin ja villan sekoitusta, josta oli neulottu oikein hurmaavat rannekkeet. Materiaalipakkaus sisälsi ohjeen rannekkeisiin ja huiviin plus langat, minä tyydyin varastamaan idean. Aivan unelmaista neulottavaa, toivon mukaan on pian valmista esiteltävää.

Matkalla W:lle huomasin Keskustalossa pienen vintage-kaupan, josta oli juttua Iltasanomissa pari viikkoa taapäin

 

Itselleni en ehkä niinkään vaatteita haikaile (eikä ne minulle mahtuisikaan), mutta on ihana hiplailla kotiompelijan tai vaatturin huolellisesti laadukkaista kangaista tekemiä kaunistuksia. Ah! Etsin kyllä jakkupuvun kanssa sopivaa laukkua, mutta tällä kertaa ei napannut. Ja luojan kiitos jalan numero on mikä on, muuten olisi täytynyt viedä kaikki kengät mukanani! Ostin nailonisen paplarihupun ja puolipitkät hansikkaat, varmaan tosi paljon käyttöä, mutta kun ne oli niin ihanat! Omistaja kertoi, että nettimyynti aukeaa ihan näinä aikoina, joten kaikille asiasta kiinnostuneille www.vintagegilda.fi

Reisun tarkoituksena oli paitsi hakea Ladyn talvirenkaat, myös lajitella muorin kaikki lukuisat valokuvat omistani ja veljieni lapsista (oli siellä muutamassa kuvassa aikuisiakin). Olipa haikea jobi. Itsekin on joskus ollut nuori ja nätti (ja kuinka paljon muita rumempana itseään silloin pitikään) ja nyt yli kaksimetrinen partanaama oli kerran soma pikku vauveli ruohikolla. 

Kotimatkalla poikettiin Hirvaskankaalla Jyväskylän yläpuolella. Riemastuin nähdessäni kauppakeskuksen pylväässä neulegraffitin

tosin paikassa onkin myös lankamyymälä, jossa häärii aina touhukkaan näköisiä neulojia.

Ja olen minä joskus osannut hiukan virkata, en nyt ehkä ihan tasaista tai sievää jälkeä, mutta kuvion tunnistanee

Vanha kunnon edullinen perus-Nalle 150 g kerässä on hävinnyt koko maasta ja minuakos kiukuttaa. Osa neulomisen hupia on, kuten muissakin käsitöissä, löytää materiaali halvalla ja sitten pohdiskella, mitä siitä saisi värkättyä. Me naisissa oli juttu neuleretriitistä Sääksmäellä. Ihan kiva juttu, mutta olenko nyt ihan sekundaneuloja, kun a) minulla on aikaa neuloa just niin paljon kuin huvittaa b) en halua laittaa mihinkään harrastukseen niin järjettömiä rahasummia että täytyy sitten "piilotella lankoja mieheltä tai äidiltä" c) en vaivu hurmioon muffinsien ja suklaan äärellä.

Lopuksi vielä päänsärkypotilaan esittelemä baretti

Malli Sarah Dallasin Vintage knits -kirjasta. Viimeistelyä vailla, mutta tykkään. Fair isle iskee kovasti!