Minulla on yksi hyväksihavaittu t-paidan kaava, ja sillä voi kätevästi leikata myös trikoomekon kappaleet. Yläosa vain vähän paitaa lyhyemmäksi ja alaosaksi suora kappale, joka rypytetään yläosan helmaan. Ompelin viikolla mansikkamekon

Ihan kiva arkimekko kesäksi. Tästä innostuneena kaivoin varastoista turkoosin palasen, jota joskus ajattelin yöpaidaksi (ja minähän en yöpaitoja käytä). Leikkasin yläosan tosi lyhyeksi ajatellen, että näin mekosta tulisi sievästi empirelinjainen. Ei kyllä tullut, mutta kai tuota voi kotona käyttää, tai sitten ihmisten ilmoilla, kunhan saan laihduttua parikymmentä kiloa.

Kangas on kyllä kuvassa paljon nätimpi kuin miltä se palana näytti.

Ilmeisesti muu Suomi edelleen hekumoi helteessä. Oulu ei. Olkapää ei ole kipeä, mutta hauis on eikä kättä saa taivutettua sivulle eikä taakse. Suu on kipeä. vanhat arvet kiristävät limakalvoa ja uudet kirvelevät. Ranteeseen putkahti pitkästä aikaan sarkkikseen liittyviä näppylöitä. Jee. Huomenna menen saamaan kolmannen kerran kortisonia, toivottavasti lääkäri on tavallista puheliaammalla päällä ja valaisee minua mahdollisista jatkotoimista.

Huomenna vietämme töissä kevätkauden kurssien päättäjäisiä, vähän ohjelmaa ja todistukset ja kaikki. Illemmalla sitten on opettajainkokous, mikä tarkoittaa, että lähden kollegan kanssa baariin. Kesälomaan on vielä kolme viikkoa, kesällä on kuitenkin leppoisampi työskennellä. Heti, kun pyöränkummi on paikattu, alan pyöräillä töihin, siinäpä kilot lähtee. Tänä kesänä en taida vuokrata Hailuodosta mökkiä, nythän minulla on oma sauna, iso parveke vilvoitteluun ja koivuja vilvoitellessa ihasteltaviksi. Teen sitten päiväretkiä Luotoon eräälle salaiselle rannalle, jota kukaan ei varmaan olekaan keksinyt. Yllättäen kesälomalla olisi tarkoitus myös järjestellä säilytystiloja ja heitellä ylimääräistä tavaraa pois.